Brandweer Sassenheim
Post Sassenheim Brandweer Hollands-Midden
Terug naar uitrukken

P1 Brandgerucht 's Gravendamseweg Voorhout


Uitruk details

Nummer 1
Datum dinsdag 27 feb 2018
Tijd 19:31
Melding Brandgerucht
Adres 's Gravendamseweg
Plaats Voorhout
's Gravendamseweg Voorhout
 

Nader bericht

Juist op het moment dat we op de kazerne starten met een bevelvoerderstraining, gaan de pagers af. Brandgerucht op de ‘s-Gravendamseweg. Één van de bevelvoerders in spé krijgt meteen de kans om als stagiair op te stappen, met een getraind bevelvoerder als schaduw/back-up.

De melding bleek te zijn gedaan door een passant. Die reed met zijn auto op de bewuste plek en zag rook vanachter een schuurtje komen. Enerzijds was deze man dus heel alert. Anderzijds vond hij het zelf niet nodig om ter plaatse te blijven, en ons op te vangen/aanwijzingen te geven. Bij gebrek aan een duidelijke een plaatsaanduiding (een huisnummer had hij ook niet kunnen geven) zijn we de ‘s-Gravendamseweg tot aan de benzinepomp in Noordwijkerhout afgereden. Niks kunnen vinden.

Terug richting Sassenheim parkeerden we ons voertuig nog even voor de rotonde bij het Soldaatje. Dat was de meest nauwkeurige plaatsaanduiding die we hadden gekregen. En ziedaar, daar kwam de melder toevallig ook nog even langs. Het bleek dat de rokerij, die daar aan de overzijde in een tuinhuisje is gevestigd, de oorzaak was van zijn melding. Van brand was geen sprake.

Omdat wij liever tien keer voor niets dan één keer te weinig worden gealarmeerd hebben we er geen punt van gemaakt. We hebben de man wel duidelijk gemaakt dat het voor ons wel heel prettig is dat een melder op lokatie blijft, zodat die ons kan aanwijzen waar iets zou branden.

We hebben de avond verder gevuld met diverse casussen op beeld!