Brandweer Sassenheim
Post Sassenheim Brandweer Hollands-Midden
Terug naar uitrukken

Prio1 Gaslekkage Essenlaan/Platanenlaan Sassenheim


Uitruk details

Nummer 1
Datum maandag 12 mrt 2018
Tijd 21:39
Melding Gaslekkage
Adres Essenlaan / Platanenlaan
Plaats Sassenheim
Essenlaan / Platanenlaan Sassenheim
 

Nader bericht

Bij werkzaamheden in de straat zijn diverse leidingen bloot gelegd. De bronnering werkte niet geheel afdoende, dus stond er een laag water in de sleuf. Vermoedelijk zagen een paar jongetjes hierin een uitdaging om het gat met straatstenen te vullen. Één straatsteen heeft waarschijnlijk de gasleiding zó geraakt dat er een scheur in kwam.

Een passant deed melding van de lekkage waarop wij ter plaatse zijn gegaan. Voor ons is het belangrijk om de grenzen van de gasverspreiding in kaart te brengen en af te zetten.

De gevaarlijke zone bleek dusdanig klein, dat wij voor aankomst van Liander al konden constateren wat de oorzaak moet zijn geweest. Verder rest ons dan niets meer behalve bewaking, totdat Liander ter plaatse is om de lekkage te verhelpen.

Het wachten duurde niet heel lang en al snel kon het gehele incident in de vakkundige handen van de eigenaar van de leiding gelegd worden. Het ‘incident meester’ en het sein inpakken werd gegeven, terug naar de post en wachten op de volgende melding.

Media