P2 Dier in problemen Prins Bernhardstraat Sassenheim

Nader bericht

De brandweer heeft afgelopen zondagmiddag de nodige moeite moeten doen om een kat uit een benarde postitie te bevrijden.
Het beestje raakte te water in een sloot aan de Prins Bernhardstraat, kon onder een brug de kant weer opkomen, maar kwam daar vast te zitten onder een vlonder. Buurtbewoners kwamen op het gemiauw af, maar wisten de kat niet uit zijn benarde positie te bevrijden. De dierenambulance werd gebeld, maar ook hun reddingspogingen leverde niets op. Voor de dierenambulance zat er niets anders op dan de hulp in te roepen van de brandweer. Nadat de brandweer ter plaatse kwam ging een brandweervrouw met een waadpak te water. De inzet trok een hoop bekijks.
De brandweer verwijderde via het water wat bossages en ook werd een deel van een vlonder opengebroken met een koevoet. Omdat de brandweer de kat zo nog niet kon bereiken, moest er zwaarder gereedschap aan te pas komen. Met een hydraulische schaar en een spreider werden brugdelen en hout weggeknipt en opzij gebogen. Uiteindelijk moest ook een tweede brandweerman te water om na een half uur zwaar werk de kat te kunnen bevrijden. Het uitgeputte beestje werd in afwachting van de eigenaar overgedragen aan de medewerkers van de dierenambulance.

Nummer
149
Datum
Zondag 27 november 2016
Tijd
00:00