Zeer grote brand Laan van Ouderzorg Leiderdorp

Nader bericht


In Leiderdorp is een zeer grote brand gemeld bij de C1000. Sassenheim, dat samen met Hillegom, Rijnsburg en Katwijk een peloton vormt, is opgeroepen voor backup. Uiteindelijk Is het het Sassenheimse korps niet ingezet.
 
Leiderdorp - Een hevige brand aan de Laan van Ouderzorg in Leiderdorp heeft zondagochtend vroeg gezorgd voor een grootscheepse evacuatie. In totaal moesten 125 inwoners hun huis verlaten.
De brand brak uit in een vestiging van supermarktketen C1000. Door hevige rook-ontwikkeling moesten een appartementencomplex boven de supermarkt en een flat tegenover het getroffen pand worden ontruimd. Een deel van de evacuées kon nog niet terug naar hun woning. Volgens een woordvoerder van de gemeente worden ze ondergebracht in hotels, bij kennissen of famillie. Het gaat om de bewoners van appartementen, direct boven de uitgebrande supermarkt. Wanneer ze naar huis mogen terugkeren is nog niet bekend.De brand brak uit rond kwart voor drie zondagochtend vroeg. Volgens de brandweer is de oorzaak nog onduidelijk. Rond kwart voor vijf vanochtend werd het sein brand meester gegeven. Niemand raakte gewond. De Leiderdorpse brandweer werd bij het blussen geassisteerd door korpsen uit Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Sassenheim en Hillegom.  Foto's beschikbaargesteld door 112bollenstreek en R. Nagtegaal van 112 Nieuws leiderdorp. Meer foto's op 112 Bollenstreek en 112 Nieuws leiderdorp

Nummer
141
Datum
Zondag 21 december 2008
Tijd
03:52